Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Ο ασκός του Αιόλου.

Η είδηση, κυκλοφόρησε πρώτα από τηλέφωνο σε τηλέφωνο και μετά βγήκε στις τηλεοράσεις και στα sites. Ένας άνθρωπος πήδηξε στο κενό. Όχι οιοσδήποτε άνθρωπος...  Και τώρα δίνει την μάχη του στο νοσοκομείο. Ποιος ξέρει, αν θα τα καταφέρει. Και ποιος ξέρει, αν θέλει να τα καταφέρει.
..............
Αμήχανοι παρακολουθούμε τηλεόραση. Μουδιασμένοι διαβάζουμε τα blogs. Βουβοί ακούμε ραδιόφωνο. Κάτι τρέχει αλλά τι ακριβώς;
.............
Τα μαθες; με ρωτάει η φίλη μου. 
"Κάνα θέμα διαφθοράς θα ήταν, και κοίτα να δεις ευθιξία. Μόνο στην Ιαπωνία συμβαίνουν αυτά", μου λέει.
Έχει έναν τόνο αμφιβολίας στην φωνή. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος, ακόμη και αν συνδέεται με υπόθεση σκανδαλώδη, θα βρει το θάρρος να πηδήξει από το μπαλκόνι, για να μην μαθευτεί. Όχι σ' αυτή την χώρα τουλάχιστον, που ακόμη και όταν σου δείχνουν την πόρτα, εσύ δένεσαι στην καρέκλα. Όχι, στην χώρα του, 'δε βαριέσαι ρε αδελφέ!". Όχι, στην χώρα, που την κατοικούν άνθρωποι, με τόσο κοντή μνήμη. Είχε δίκιο!
..........
Τρία σενάρια...
.........
1.Οικονομικό σκάνδαλο....

2.Οικονομικό σκάνδαλο....

3.Ροζ σκάνδαλο....
..........
Αντιγράφω από το press-gr.blogspot.com

Είχε αρχίσει να ...κυκλοφορεί...
..."η παράνομη κασέτα". Νέα στοιχεία από το Press-gr...
Οι νεώτερες πληροφορίες λένε ότι ο εκβιασμός που δεχόταν είχε ξεφύγει πλέον από τον "στενό κύκλο".
Η κασέτα (βίντεο όπως λένε κάποιοι) και ορισμένα από τα άλλα στοιχεία σε βάρος του είχαν αρχίσει να παίρνουν το δρόμο ...προς τη δημοσιότητα. Και η απειλή που είχε δεχτεί ήταν ότι θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας την ερχόμενη Κυριακή......

.............
Δηλαδή κάποια είχε στα χέρια της, κασέτες με προσωπικές στιγμές. Τις περιέφερε στα κανάλια. Και κάποιος δ έ χ τ η κ ε να τις μεταδώσει; 
Να μεταδώσει δηλαδή τις προσωπικές στιγμές ενός ανθρώπου; 
Για να πετύχει τι ακριβώς; 
Να καταδείξει και τα οικονομικά σκάνδαλα; 
Μπουκάροντας στην κρεβατοκάμαρα; 
Άντε και είχε παράλληλα, όλα τα στοιχεία για το πάρτυ στα ταμεία. Για μίζες ξίγκια διαπλοκή και διαφθορά. Για μεγάλα φαγοπότια και καταχρήσεις οικονομικές. Για λαμογιές και νταηλίκια. Για βρώμα και δυσωδία. Για κρίσεις και κόντρες. Για υψηλές γνωριμίες και προστασίες. Για, για, για... Για ότι θες! Και για ακόμα περισσότερα!
Η κρεβατοκάμαρα όμως που κολλάει ρε παιδια; Ποιος διάολος έχει δικαίωμα για τέτοιου είδους διασυρμό; 
Και επιτέλους που είναι κάποιος αρμόδιος να βάλει μια τάξη;
ΠΟΥ;

Η διαφθορά πρέπει να τιμωρείται. Και η απομάκρυνση από την καρέκλα δεν αρκεί.

Αλλά και η -κατοχυρωμένη από το σύνταγμα- ιδιωτική ζωή του καθενός πρέπει να προστατεύεται.
***(Γιατί το Σύνταγμα είναι το θεσμοθετημένο πλαίσιο ελευθεριών και υποχρεώσεών μας, και όχι ...πλατεία όπως κάποιοι επιμένουν να πστεύουν, καταπατώντας το!)

Ας ανοίξει τώρα ο ασκός του Αιόλου. Ας βγουν στη φόρα και τα άπλυτα. 
Ίσως τελικά αυτή η χώρα να χρειάζεται σάλτα στο κενό για να καταλάβει. Να συνέλθει. Να αναλάβει ευθύνες. Να τακτοποιήσει. 

Ας γίνει αυτό το σάλτο τουλάχιστον, η αρχή για την αλλαγή και το ξέπλυμα της συνείδησής μας. Μπας και γίνουμε άνθρωποι. 
Μπας και θάψουμε την υποκρισία που μας δέρνει. 




***Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
Άρθρο 9
1. Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όπταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάνοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστκης εξουσίας.
(από το Σύνταγμα των Ελλήνων)

3 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Δυνατό το post σου.

Τι τα λες και αναρρωτιέσαι. Δεν το ξέρεις; Το sex και η κλειδαρότρυπα πουλάει. Να γιατί θα τα βγάζαν στον αέρα (αν πιστέψουμε οτι το σενάριο αυτό αληθεύει). Τι κι αν μπορούσαν να αποδείξουν αλλιώς το όποιο σκάνδαλο. Νομίζεις οτι είναι το ίδιο; Όσο μεγαλύτερο το μπαμ τόσο μεγαλύτερα τα λεφτά και η δόξα (η ποια;).

Υπάρχει άραγε τέλος σ' αυτό το δρόμο και που είναι;

(Η συζήτηση βέβαια γίνεται χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει και ποια ευσταθούν και ποια όχι).

Παραμένω καθηλωμένος και παρακολουθώ την υπόθεση από τα blogs κι από τα ραδιόφωνα.

monahikoslikos είπε...

Να αρχίσω από τα εύκολα. Όσο κι αν ψάξεις το Σύνταγμα δεν θα βρεις διάταξη που να προστατεύει την ιδιωτική ζωή στον καναπέ του γραφείου, με υφισταμένη σου, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Πάντως κανένας δεν πηδάει στο κενό επειδή θα δημοσιοποιηθεί μια κασέτα με τις σκανταλιές του.
Ούτε και για οικονομικό σκάνδαλο πηδάει ξέροντας ότι στο τέλος όλα κουκουλώνονται και του μένει και τον προϊόν του σκανδάλου.
Πάμε τώρα και στα δύσκολα. Άπό όσα ακούγονται η κασέτα άσχετα αν περιείχε και τρυφερές στιγμές είναι βέβαιο ότι περιείχε και λεπτομέρειες για οικονομικό σκάνδαλο που ενέπλεκε εκτός από τον ίδιο το Ζαχόπουλο και τον πρωθυπουργό ή το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Εμφανίζεται δηλαδή να έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και μάλλον αυτό δεν άντεξε.
Εύγλωτος άλλωστε και ο πανικός του Μαξίμου για τις αποκαλύψεις που έρχονται και γι αυτό έσπευσε να τον καρατομήσει πριν βγουν στον αέρα.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα πει και τι θα πει απόψε ο Τριανταφυλλόπουλος στη Ζούγκλα.
Καλό σου βράδυ

Αποψη είπε...

@γκρινιάρη και γω την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθώ... άφωνη! ¨εχεις δίκιο. Το σεξ πουλάει και το αμολάς φόρα αρτίδα, χωρίς προβληματισμούς.
Μακάρι ο δρόμος πάντως να βγάζει κάπου.

@monahike like δεν ξερω αν σε καλυψε η Ζούγκλα χθες βράδυ! Και ναι! Έχεις δίκιο. Σ' όλα. Θα ρωτήσω ξανά όμως: κλέβεις, γ@%@&ς, κοκορεύεσαι, εκμεταλεύεσαι εμπιστοσύνες υψηλές,...κλπ κλπ. Το σάλτο γιατί το ρίχνεις; Και εκ των υστέρων μάλιστα... Είχε προηγηθεί η παραίτηση αν θυμάμαι καλά.
Κι αυτό που παίζει, θα βγεί ποτέ προς τα έξω;;;