Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Δεν γίνεται πιο κάτω από δω....Όταν πιάσεις πάτο μπορείς να ανεβείς ξανά στην επιφάνεια.
Μόνο που πρέπει να το καταλάβεις.
Να πατήσεις τα πόδια κάτω, στον αμμουδερό βυθό, σ' αυτόν τον βάλτο....
Να πατήσεις τα πόδια εκεί, αποφασιστικά. Να λυγίσεις τα γόνατα. Να τα μαζέψεις προς το στήθος. Με δύναμη, να σπρώξεις προς τα πάνω. Να υψώσεις και τα χέρια. Να σκίσουν το νερό και να σου δώσουν ώθηση. Να αρχίσεις να ανεβαίνεις. Να βγεις στην επιφάνεια. Να αναπνεύσεις αέρα. Να αρχίσεις να ζεις. Ξανά.

Όταν πιάσεις πάτο, μπορείς να βγεις ξανά στην επιφάνεια.
Αρκεί να καταλάβεις που είσαι.
Γιατί αλλιώς, θα μείνεις πάντα εκεί κολλημένος στον βάλτο, νομίζοντας ότι κολυμπάς στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο και σε στέφουν νικητή. Και θα μείνεις για πάντα εκεί.
Στον πάτο.

8 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ίσως κάποιοι να νοιώθουν σπίτι τους τον πάτο και να βγαίνουν απ τα νερά τους αν τους ανασύρεις στον αφρό γιατί τους πνίγει το οξυγόνο της ελευθερίας.

ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ είπε...

Κάποτε σαν μπεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς προοπτική, με την μόνη πόρτα στην πλάτη σου, την πόρτα από όπου μπήκες, υπάρχουν φορές που μια δύναμη αόρατη δε σε αφήνει να γυρίσεις πίσω. Να κάνεις μεταβολή και να βγεις. Τότε χρειάζεσαι μία φωνή, ένα χέρι, κάποιον, να μείνει εκεί, στην πόρτα μπροστά, να σε καλεί και να σε παρακινεί, μέχρι να ραγίσει ο εφιάλτης.. Να τον ακούσεις. Με υπομονή και αντοχή. Συχνά μόνος δεν θα έβγαινες ποτέ. Γι αυτό είναι καλό, να μην είμαστε μόνοι. Γιατί χάνουμε την πίστη και τη δύναμή μας. Και τότε, έχουμε ανάγκη να πιστέψει κάποιος άλλος σε μας..
Όταν είμαστε μαζί.. όλα μπορούν να συμβούν.Και δεν θα χρειαστεί ποτέ να πιάσουμε πάτο...
Καλό απόγευμα!

(wo)man είπε...

Κάποιες φορές ο πάτος δεν είναι πάτος και η επιφάνεια δεν είναι επιφάνεια. Για αυτό πρέπει να ξέρεις να κολυμπάς.
Πολύ όμορφο το ποιημά σου στην προηγούμενη ανάρτηση. Και το μπλογκ σου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποίημά σου; (ρωτάω γιατί είναι ηθικό το θέμα. Η πηγή θα αναφερθεί βέβαια)

τασπα είπε...

Το ιδιο συμβαίνει πεφτονταν και ματώνοντας.Προσπαθησε λοιπόν [ανθεωπε] να πεφτεις βάζοντας τα χέρια μπροστά.Θα σε βοηθήσει και να σηκωθείς και να εχεις καρδίσει δρόμο.

o geros είπε...

Σήκω πάνω ΤΩΡΑ! Ακους; ΑΜΕΣΩΣ!

Ανώνυμος είπε...

σε καταλαβαίνω πολύ.
μπορεί όμως να μην πιστεύεις ότι κάνεις πρωταθλητισμό στο πεκίνο, αλλά ότι απλώς δεν έχεις αλλού χώρο.

abttha είπε...

γειά σου άποψη, τι κάνεις; καλό φθινόπωρο...

Ανώνυμος είπε...

080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區