Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ντριιιν. Ντριιιιν! Εμπρός;


Έλα χρυσό μου, καλησπέρα!

Ναί! Όπως τ' ακούς. Ετοίμασε για σιγουριά την εκλογική σου κάρτα. Το άκουσα σου λέω στις ειδήσεις.

Όχι καλέ. Δεν του την βάρεσε του Καραμανλή. Πάει να εκμεταλευτεί την διάσπαση. 
Τι θα πει ποια διάσπαση; Αυτή που έρχεται στο ΠΑΣΟΚ...

Να τώρα, χρυσό μου το λένε, στην τηλεόραση! 
22 άτομα μαζεύει στα δείπνα του ο Βενιζέλος. Τι πάνε να κανουν οι 22 στο τραπέζι; Να φάνε τζάμπα; Σιγά μην και πεινάνε, χρυσό μου αυτοί! 
Κόμμα φτιάχνουν! Νοίκιασαν και γραφεία παντού. Παρήγγειλαν και μια ταμπέλα "όμιλος προβληματισμού του κατακαθίου το ανάγνωσμα" έτσι για ξεκάρφωμα και είναι όλα έτοιμα...
Μα χρυσό μου, είναι δυνατόν να με ρωτάς, τι περιμένουν και δεν το λένε κόμμα εξαρχής; Τι θα πει "τι περιμένουν"! Τη διαγραφή του Βενιζέλου περιμένουν.

Σιγά μη φύγει μόνος του ο Μπένυ, από την Χαριλάου Τρικούπη. Α! Όλα κι όλα. Του κόβει. Σου λέει αν το διασπάσω εγώ, θα μου τα φάνε τα καθαριστήρια. Κι αντε ο καφές βγαίνει. Αν κάποιος τα πάρει άγρια και μου πετάξει μπογιά, γιαούρτι... οποία η θέσις μου;;;

Έτσι που λες καλό μου, έχουν πιάσει Γιώργος και Βαγγέλης τις καρέκλες βάλαν και το χρονόμετρο να τρέχει και παίζουν σκάκι... Ποιος θα κάνει πρώτος ρουα-ματ!

Πάντως πρώτη φορά είδα εκνευρισμένο τον Γιώργο. Χτύπησε την γροθιά στο τραπέζι. Δεν θα μου το κάνεις το μαγαζί λαβύρινθο του είπε. Άμα θες να φύγεις, φύγε, κι άμα θες να κάτσεις, κάτσε! 

Να αυτά είδαν εκεί στη ΝΔ και κατάλαβαν ότι τελικώς η διαίρεση είναι η αγαπημένη τους αριθμητική πράξη. Και το σκέπτονται. Τώρα. Γιατί αύριο ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί! 
Ποιος γγ θα φουντάρει, ποιος βουλευτής θα μπερδευτεί και αντί για τη βουλή, ρίξει την ψήφο του στο Μάκη. 

Δεν είναι κι εύκολα τα πράγματα, άμα έχεις χρυσή μου 152 βουλευτές.
Για να καταλάβεις. Πως αισθάνεσαι εσύ με τις 12 φιλιππινέζες, ανασφάλεια; Λες αν μου φύγει η μία, τι θα κάνω; Πως θα κρατήσω το σπίτι σε τάξη! 
Έ! Σκέψου τον Κώστα, με τους 152. Λίγοι χρυσό μου. Λίγοι σου λέω. Ένας δυο να σου παρακοιμηθούν και να μην προσέλθουν στην κρίσιμη ψηφοφορία... το κλεισες το μαγαζί.

Έτσι που λες χρυσό μου. Θα έχουμε επιλογές στις επόμενες εκλογές. Πολλά κόμματα. Να μην πλήττουμε. Να χουμε να ακούμε. Αλήθεια εσυ ποιος λες να βγεί; 
Η Ντόρα; Τι ναι αυτά που μου λες! Τι ακούω. Κάνει κόμμα και η Ντόρα; Πως θα το πει; ΝΔ; Και ο Κώστας; Με σοκάρεις χρυσό μου! Με σοκάρεις! 

Συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Μπορεί να έχουμε τη Ντόρα πρωθυπουργό; Τι μου λες. Σ' αυτή την περίπτωση προλαβαίνω να ραφτώ; Γιατί ξέρω ότι δίνει κάτι πάρτυ! Μα κάτι πάρτυ...

Πάντως χρυσό μου, εγώ στη θέση σου θα κράταγα και μικρό καλάθι. Και άνοιξε την τηλεόραση να δούμε τι λένε οι βουλευτές. Σήμερα έχουν ψηφοφορία. Τι θα πει χρυσό μου σε ποιο κανάλι; Στον Μάκη καλή μου. Που αλλού!

5 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Καλησπέρα!

Τι μου λες; Το πάνε για διάσπαση το μαγαζί; Γι' αυτό δεν ακούω και πολλά από εκεί μεριά; Interesting.

Αποψη είπε...

@Γκρινιάρη καλησπέρα! Αν το πανε λέει...Τρέχοντας. Αλλά προς το παρόν κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ο ΓΑΠ είπε στον Βενι ότι η μπάλα είν στα χέρια του και αν ιδρύσει όμιλο διαγράφεται...
Αυτά από την ελλαδίτσα. Στέλνε Λονδίνο εσύ να ξεκουραζομαι όσο σε διαβάζω... Καλό Σαββατοκύριακο.

monahikoslikos είπε...

Ενημερωμένη σε βρίσκω λάβε υπόψη σου πάντως ότι ο Μπένι τρέχει πολύ και δεν θα του βγει σε καλό, θα τον φάει στη στροφή ο πρωτόκλητος της Β΄ Ανδρέας.
Βιαστική είναι και η Ντόρα και μπορεί να σπάσει τα μούτρα της αν οι 2 εμφανιζόμενοι σήμερα ως χαμένοι της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης Κώστας και Γιώργος συνενώσουν τα κοπάδια τους κατά το γερμανικό πρότυπο.
Θα δούμε πολλά πάντως προσεχώς, δεν βλέπω να πλήττουμε

Αποψη είπε...

@Αρκει να μην το γυρίσουμε στην εσωστρέφεια Λύκε. Αρκει να κερδίσουμε εμείς, από όποιες αλλαγές προκύψουν! Παρακολουθώ. Κι εγώ, όπως όλοι! Σίγουρα πάντως δεν πλήττω.

monahikoslikos είπε...

Φοβάμαι πως όλα αυτά που έχουν δρομολογηθεί ένθεν κακείθεν δεν είναι για το καλό μας.
Ας μην είμαστε όμως απαισιόδοξοι ποτέ δεν ξέρεις η άλλη μέρα τι θα φέρει.