Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Έρωτας πιτσιρίκος.

Διάβασα και ξαναδιάβασα και ματαξαναδιάβασα και κατέληξα ότι η αναφορά του πιτσιρίκου στην σημερινή Πρωθιέρεια της τελετής αφής του Ολυμπιακού Φωτός (Μαρία Ναυπλιώτου) είναι η απόλυτη περιγραφή του έρωτα!

Και σκέφτηκα ότι ίσως να σας έχει διαφύγει.
Καλά, καλά! Λέμε και καμιά σαχλαμάρα να περνά η ώρα... Σιγά να μην σας διέφυγε!
Θα φανώ ειλικρινής και θα σας πω, ότι απλώς λάτρεψα την ουσία του.

Το αντιγράφω λοιπόν και σας το αφιερώνω με την ευχή: Μακάρι να το νοιώθετε ή να το νοιώσετε.
Όχι απαραίτητα με την Μαρία Ναυπλιώτου! Εξάλλου αυτή η σύμπτωση, θα δημιουργούσε εξαιρετικής σπουδαιότητος προβλήματα και ασφαλώς θα ακύρωνε την ουσία του post. Άντε ξαμοληθείτε λοιπόν οι ελεύθεροι/ες και βρείτε την δική σας Μαρία, τον δικό σας Μάριο! Με τις ευχές μου.



Η κυρία Ναυπλιώτου είναι ακαταμάχητη. Θαυμαστό κεφάλι, λευκό δέρμα, ίσια μύτη, όμορφο σαγόνι και μάτια αγγελικά και διαβολικά μαζί – μάτια φτιαγμένα από παράπονο και πονηριά.

Το σώμα της είναι εξίσου όμορφο – με όλους τους χυμούς της γυναικότητας. Ένα σώμα γήινο μέσα από το οποίο μοιάζει να έχουν βγει όλοι οι άντρες της γης, καταδικασμένοι να το αναζητούν μια ολόκληρη ζωή σε άλλες γυναίκες και να μένουν πάντα απαρηγόρητοι.

Η έλξη που αποπνέει δεν έχει ανάγκη την επανάληψη της παρουσίας της – αν την δεις μια φορά, είναι πάντα εκεί, σαν την Παναγία.

Είναι η γυναίκα που σου δίνει την εντύπωση πως, αν γίνει το θαύμα και μπει στη ζωή σου, θα τα αλλάξει όλα σαν σίφουνας – ειδικά αν τα έχεις κάνει μαντάρα. Πως θα σε πάρει από το χέρι και θα κάνει τη ζωή σου παραδεισένια.

Και πως θα γεράσετε μαζί, με την ίδια να γίνεται όλο και πιο όμορφη όσο περνούν τα χρόνια. Θα πηγαίνετε, ηλικιωμένοι πια, στο θέατρο και, ενώ τριγύρω θα υπάρχουν νέες και όμορφες κοπέλες, όλα τα βλέμματα –ανδρών και γυναικών- θα είναι στραμμένα πάνω της.

-----------------------------------------

Όσοι θα περάσετε από τον πιτσιρίκο θα διαπιστώσετε ότι απομόνωσα κομμάτι του κειμένου και άφησα εκτός τα όσα σωστά λέει για τον κ. Τσίπρα. Γιατί το έκανα; Γιατί, έτσι! Μ' άρεσε καλύτερα μόνο του, ντάξει;;;

11 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Στα μάτια κάθε ερωτευμένου η πρωθιέρειά του είναι αυτή που συγκεντρώνει αυτά και άλλα τόσα χαρίσματα σαν αυτά που ο πιτσιρίκος απαριθμεί για μια όμορφη πράγματι κοπελιά.
Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να ψάξουμε για μια Μαρία Αναπλιώτη, το ζητούμενο είναι πάντα να νιώσεις εκείνο το σκίρτημα της καρδιάς που αναστατώνει και σε κάνει να τραγουδάς μαζί με τον Πάριο:
Στο κάτω κάτω της γραφής
αξίζει να καταστραφείς
και ώς το θάνατο να πας
για μιά γυναίκα που αγαπάς

Αποψη είπε...

Λύκε.
Αυτά έλεγε ο Πάριος και είδες τι του έκανε η Σοφούλα!
Εγώ προτιμώ τον άλλον... τον Παπάζογλου που τραγουδά
Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακόόόόό! (και είμαι και παράφωνη!)

monahikoslikos είπε...

Γνωστή τοις πάσι η απιστία των γυναικών

Αποψη είπε...

επίσης και άβυσσος η ψυχή τους!

Roadartist είπε...

Η Ναυπλιώτου όντως είναι πολύ όμορφη κοπέλα.. Και η Προκοπίου ειναι το ιδιο ομορφη νομιζω (η πρωην .. :)

Αποψη είπε...

roadartist απαραίτητη προυπόθεση να είσαι αρχαιοελληνικά ωραία για να επικαλεστείς τον Απόλλωνα και να φωτίσεις τους Ολυμπιακούς. Αλλιώς ξέραμε να πάμε κι εμείς! Χα!!!
Καλως ήρθες απ τα μέρη μας...

Shadowface είπε...

Αυτά όλα είναι ψεύδη, η κοπέλα έχει υποστεί photoshop από το θεό, αυτό είναι όλο!

aerostatik είπε...

εντυπωσιάζομαι που μια γυναίκα επαινεί, έστω και έμμεσα, μία άλλη...

Αποψη είπε...

aerostatik
εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια κωλύματα. Το ωραίο να λέγεται! Αλλά, χμ! ...βασικά, ξέρετε! Το postακι αυτό σκοπό είχε να επικεντρώσει στην έκφραση του έρωτα. Διαβάστε το πιο προσεκτικά και όπου Μαρία ΝΑυπλιώτου, βάλτε το όνομα της γυναίκας σας... Τώρα σας λέει κάτι;

shadowface
αυτό το photoshop ο Θεός σε μας το ξέχασε; Τέτοια αδικία; Ούτε καν δυο διορθωσούλες; Έλεος.

o geros είπε...

Μάλιστα! Αιώνια ερωτευμένος με μια γυναίκα που ομορφαίνει όσο περνά ο καιρός! Καλά, πάω για δουλειά, επειδή σε δύο μέρες έχω να πληρώσω κάτι επιταγές...

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΘΕΑ......